1. خانه
  2. بوستر پمپ
  3. بوستر پمپ چیست ؟ درکجا استفاده میشود

بوستر پمپ چیست ؟ درکجا استفاده میشود

بوستر پمپ تقویت کننده فشار آب Booster Pump چیست ؟

بوستر پمپ دستگاهی است، که بیشتر از دو  پمپ به صورت اختصاصی و موازی به یکدیگر متصل شده اند تا فعالیت دبی (Q) و هد (H) مورد نیاز را با حداقل انرژی و حداکثر تامین کند.

فعالیت کلیدی  بوستر پمپ، افزایش و تنظیم فشار آب در سیستم‌های آبدهی است. با توجه به شرایط موجود احتمال فشار آب درون لوله ها به طور ناگهانی کم یا  زیاد میشود بنابراین برای جلوگیری از آسیب رسیدن به لوله های آب، تجهیزات و احتمال قطعی آب در برخی از نقاط مناطق یا ملک ها  در اثر نواسانات فشار آب باید این افزایش و کاهش فشار، کنترل و تنظیم شود، از بوستر پمپ که وظیفه ی تنظیم فشار آب مصرفی لوله ها را دارد استفاده میکنیم .

در ساختمان‌های بلند مرتفع، مجتمع‌های مسکونی، کارخانه‌ها، مزارع کشاورزی و سیستم‌های آتش‌نشانی که با افت فشار آب یا نوسانات فشار مواجه هستند، الزام هست از بوستر پمپ استفاده شود.

با رصد هوشمندانه ی میزان آب مصرفی، بوستر پمپ به طور پیشفرض برنامه ریزی  تعداد پمپ های فعال را تنظیم می کند و جریانی یکنواخت و با فشار مناسب را در جریان سیستم برقرار می کند.

بوستر پمپ رویین

انواع بوستر پمپ

با توجه به ظرفیت و امکانات هر بوستر از آن در جاهای مختلفی استفاده میشود ، مثلا در تامین آب شرب مراکز اداری و تجاری، ملک های بزرگ  و همچنین در صنعت آبیاری کشاورزی در سیستم آبیاری تحت فشار در گلخانه ها و همچنین باغات کاربرد فراوان دارد و یکی از مهم ترین آن در سیستم اطفا حریق تحت عنوان بوستر پمپ آتش نشانی و بوستر پمپ آبرسانی مصرف فراوانی دارد. عمده بوستر پمپ های بزرگ و تخصصی این مورد در حفظ ایمنی پالایشگاه ها و نقاط حساس و حائضر اهمیت، اجرا میشود.

انواع بوستر پمپ ها را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

تک پمپ : ۱.دور ثابت ۲. دور متغیر

چند پمپ : ۱.دور ثابت ((همراه با پمپ پیشرو ) و (بدون پمپ پیشرو ))

لازم به ذکر است که بوستر پمپ تک پمپه به جهت توان پایین بیشتر به  مصارف آب بهداشتی با فشار کم  در آبرسانی و مصارف صنعتی کاربرد دارد. این نوع بوستر پمپ ها کاملا یکپارچه بوده و برای استفاده از آن کافی است که کلکتور ورودی آن به لوله آب و کلکتور خروجی آن به  لوله آب مصرفی متصل شوند و برق مورد نیاز آن نیز از تابلوی کنترل فرمان تامین می گردد.

موقعیت های کاربردی از بوستر پمپ

شما در برخی موقعیت ها با استفاده از شرایط موجود امکان خروجی مطلوب برای فعالیت مورد نظر رو نخواهید داشت پس جهت بهبود عملکرد باید در شرایطی موجود مثلا در تامین سیستم آبرسانی ساختمان های مختلف مانند برج ها، بیمارستان ها، موسسه ها ، نمایشگاه های تفریحی ورزشی، کارگاه ها و کارخانجات ، واحد های مسکونی و آپارتمان ها، در تامین سیستم اطفا حریق (آتش نشانی)، در باغداری و  کشاورزی وآبیاری گلخانه و  در شوفاژ و موتورخانه ها، با   تهیه بوستر با مشخصات درست میتواند بهترین راندمان را در پروژه داشته باشیم .

مواردی که در جهان و به ویژه در کشور عزیزمان ایران استفاده میشود میتوان به آبیاری قطره ای و باران مصنوعی در سیستم کشاورزی ، آبیاری مزارع با هکتار های بالا ، سیستم اطفاء حریق و آتش نشانی در مراکز حساس ، با توجه به افت فشار برای آبرسانی هتل ها و کارخانه ها و مراکز صنعتی ، سیستم مراکز  آتش نشانی اجرا شده است.

در ادامه به چند مشکل رایج در فعالیت های روز مرگی را مورد بررسی قرار میدهیم و راه حل برای آن استفاده میکنیم :

۱  در ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری  به علت  مرتفع یا پرجمعیت بودن ، فشار آب شهری ممکن است برای تامین نیاز ساکنین در طبقات بالا یا در زمان پیک مصرف، کافی نباشد  پس  از   بوستر پمپ با افزایش فشار آب در لوله‌های اصلی ساختمان، فشار مطلوب را برای کلیه واحدها در تمام طبقات و در هر ساعتی از شبانه‌روز تامین می‌کند.

۲ در سیستم‌های آبرسانی شهری  شبکه‌های آبرسانی شهری، افت فشار آب در مسافت‌های طولانی و تغییرات ارتفاع طبیعی  است برای رفع  بوستر پمپ‌های شهری در ایستگاه‌های تقلیل فشار نصب شده و با افزایش فشار آب، آن را به فشار مطلوب برای توزیع در خطوط لوله شهری می‌رسانند.

برای بررسی سیستم آتش نشانی و به کارگیری تجهیزات آتش نشانی صنعتی یک پروژه ابتدا بایستی به دستورالعمل سازمان آتش نشانی در مورد سیستم های اعلام و اطفا حریق را ملاک قرار داد. وقتی که پروژه جهت ثبت دستور نقشه به شهرداری می رود یک دستورالعمل که شامل کلیات پروژه می باشد به پروژه تعلق می گیرد که تعدادی از بندهای آن مربوط به سیستم اطفا و اعلام حریق می باشد. برای مثال اینکه کل ساختمان باید اسپرینکلر داشته باشد و یا اینکه تنها قستمی از آن نیاز به اسپرینکلر دارد. همچنین لزوم وجود فایرباکس را تعیین می نماید. بنابراین هنگام نوشتن گزارش فاز یک بایستی این دستورالعمل را از کارفرما درخواست کنید.

همچنین میتوانید در کادر زیر دستورالعمل سازمان آتش نشانی در مورد بوستر پمپ و ضوابط ملاک عمل تابلو برق بوستر پمپ مشاهده بکنید و جهت اطلاعات بیشتر روی اینجا کلیک بفرمایید

 

رایج ترین بوستر پمپ ها قابل ارائه به شرح زیر می باشد:

۱.بوستر پمپ خانگی ۲.بوستر پمپ آبرسانی ۳.بوستر پمپ آتش نشانی 

تفاوت پمپ آب و بوستر پمپ

با افزایش جمعیت و رونق ساخت و ساز مجتمع های مسکونی به سختی می توان آب مورد نیاز تمام واحد های یک ساختمان خصوصا واحد های مستقر در طبقات بالا را تامین نمود. لذا جهت تامین فشار آب مصرفی تمامی واحدها از انواع مختلف پمپ آب خانگی استفاده می گردد. برای تامین دبی مورد نیاز مجتمع های بزرگ تجاری و مسکونی بهتر است به جای استفاده از یک پمپ از چندین پمپ که بصورت موازی به یکدیگر متصل شده اند استفاده کرد که در این مجموعه هر پمپ به تنهایی قادر به تامین تمام فشار مورد نیاز است و دبی بین پمپ ها تقسیم می شود. استفاده از چند پمپ باعث کاهش مصرف انرژی، استهلاک و هزینه نگهداری می شود.

مزایای استفاده از بوستر پمپ:

۱.محدوده وسیعی را از جهت تنوع مسیر پوشش می دهد.

۲.وقتی نوسان های مصرف کننده بسیار زیاد باشد به جای استفاده از یک پمپ بزرگ از چند پمپ کوچک که بصورت بوستر پمپ هستند، استفاده می شوند تا بتوان با توجه به نیاز، تعدادی از آنها را به کار گرفت و از کار کردن بیهوده ما بقی جلوگیری نمود، در حقیقت استهلاک و مصرف انرژی به حداقل می رسد.

۳.بدلیل اینکه بوستر پمپ از اجزای مختلف متصل بهم تشکیل شده، می توان با جدا کردن این اجزا بوستر پمپ را با سهولت حمل و در مکان مناسب نصب نمود.

۴.کارکرد دائمی بوستر پمپ را می توان با کارگذاشتن یک پمپ رزرو تضمین کرد و هنگامی خرابی یک پمپ، پمپ رزرو وارد مدار می شود تا وقفه ای در کارگروه ایجاد نگردد که قابلیت سرویس حین کار را نیز دارد.

نوشته بعدی
پمپ یا تلمبه چیست؟ بررسی انواع آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست